subota, 11. travnja 2015.

Džudas

Džudas, strip junak



   Oko 1880. u najsurovijem i najnemirnijem periodu pustolovine istorije Divljeg zapada, kad su već odavno umukli odjeci ratovanja sa Indijancima da bi ustupili mjesto pucnjavi velikih bandi, koje su počele da niču kao pečurke poslije secesionističkog rata, Alan Skot, poznatiji kao Džudas, živio je uznemirivan sjećanjem na burnu prošlost.
   Postavši najbolji agent čuvene ''Pinkertonove nacionalne detektivske agencije'', on je, bez sumnje, najveći neprijatelj odmetničkih bandi koje su držale u strahu ogromna prostranstva nove granice, ostavljajući za sobom pustoš.
   Džudas je najomrznutije ime u sumornom svijetu desperadosa. Ime čovjeka koji živi da bi se borio, koji se bori da bi živio, čiji zakon je kolt o opasaču. Čovjek koji je uživao nezavidan glas, koji je živio sam u jednom svijetu mržnje i nasilja, neprekidno napet kao progonjena zvijer, spreman da reaguje i pri najmanjem znaku opasnosti, munjevito i nemilosrdno. Sposoban detektiv koji je uživao neograničeno povjerenje velikog Alana Pinkertona, osnivača Agencije, obdaren hrabrošću koja se graničila s nerazumnošću i tvrdoglavim strpljenjem, neprekidnim i neumoljivim: strpljenjem iskusnog lovca. Protiv sebejeimao ljude kojima je i sam kao mladić  pripadao i koje je sad gonio po beskrajnim teritorijama od Novog Meksika do Montane, nagrizan neutoljivom žeđu za pravdom.


Nema komentara:

Objavi komentar